Rosa Dammers
freelance tekstschrijver & journalist

 
 
 
 
 
 
 
Rosa website.jpg
 
 

over mij

De juiste woorden vinden en ze vervolgens ook nog leuk opschrijven. Als tekstschrijver doe ik niets liever. Interviews, persberichten, blogs, journalistieke producties, webteksten, brochures, flyers, social mediaberichten, nieuwsbrieven en human interest verhalen. Jij vraagt, ik schrijf.

 
 
 

ervaring

Na mijn studie Taal- en cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht werkte ik als marketeer bij VVV Noordoost-Brabant en fair fashion startup Papita. Met plezier, maar het schrijversvak lonkte. In 2016 waagde ik de sprong. Geen moment spijt van gehad. Ik werk vanuit het Gasthuiskwartier in ’s-Hertogenbosch. Oh, en begin dit jaar verscheen mijn eerste boek: Babe, you got this. Het werkboek.

 

 

dagboek

 

referenties

Rosa is niet alleen een begenadigd tekstschrijver, ze is ook nog eens heel sociaal. En is dat tegenwoordig niet minstens zo belangrijk? Ze is bescheiden, kundig en vriendelijk. Ze weet waar ze over praat en haar teksten zijn altijd fris. Online of offline teksten? Human Interest of zelfs een compleet boek? Rosa draait haar hand nergens voor om. Ik vind haar een topper en ben erg blij dat ik met haar mag werken.
— Rinske van Kasteren, tekstschrijver
In een paar maanden tijd manifesteerde Rosa zich tot serieuze boekenschrijfster.
— Emilie Sobels, Hashtag Workmode
Rosa straalt. Als je Rosa ziet of spreekt word je vanzelf een beetje vrolijker. Het spreekt voor zich dat ze een hele fijne collega is om mee samen te werken. Ze is een zorgvuldige en grondige webredacteur, scherp en snel. Handig met online tools. In haar interviews voor Culturele Vacatures weet ze mensen heel mooi tot hun recht te laten komen en de persoon levendig te schetsen. De toon is altijd sprankelend. Haar interviews ‘scoren’ daardoor erg goed. Ze heeft snel een klik met mensen, en dat werkt zowel in interviews als in het contact met klanten erg positief.
— Jaconelle Stas-Schuffel, Culturele Vacatures
 
Untitled-1.jpg

Opdrachtgevers

 Theater aan de Parade

Theater aan de Parade

 Hashtag Workmode

Hashtag Workmode

 VVV Noordoost-Brabant

VVV Noordoost-Brabant

 Stichting Vakbekwaamheid Horeca

Stichting Vakbekwaamheid Horeca

 Toffey

Toffey

 Nom Nom

Nom Nom

 Waar Nederland Eet

Waar Nederland Eet

 Bluemonque

Bluemonque


 
 

Volg mijn verhalen